Skip to main content

Ook in 2024 vindt weer de Dam tot Damloop plaats in Amsterdam en Zaandam. Een van de grootste hardloopevenementen van het jaar. Er zijn verschillende afstanden die je kunt lopen. Dus voor zowel beginners als professionals een mooie uitdaging. Rondom het hardlopen is het een groot feest en zijn er verschillende activiteiten te doen in de stad. Je leest alles wat je moet weten over de Dam tot Damloop van 2024. 

Dam tot Damloop 2024

Dit jaar vindt de Dam tot Damloop plaats in het weekend van 21 en 22 september. Het is het bekendste hardloopevent in Amsterdam en jaarlijks komen er dan ook duizenden hardlopers van alle windstreken naartoe. Niet alleen Nederlandse lopers doen mee, maar ook talenten uit de rest van de wereld. Het is dit jaar de 38e editie. 

dam tot damloop

Welke afstanden kun je lopen bij de Dam tot Damloop?

Er zijn verschillende afstanden die je kunt lopen:

5 Engelse mijl (8 kilometer) op zaterdag

Uniek aan de Dam tot Damloop is de Night Run op zaterdag 21 september. Je start aan de Vermiljoenweg in Zaandam en finisht aan de Peperstraat in Zaandam. Totaal zo’n 8 kilometer (5 Engelse mijl). En dat alles ‘s avonds! Een unieke beleving met licht en geluid. Zorg dat je goed verlicht bent en schaf hardloopverlichting aan. Onderweg zijn twee drinkposten te vinden.

10 Engelse mijl (16,1 kilometer) op zondag

Hier start je in op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en loop je via de IJ-tunnel naar Amsterdam Noord. Je vervolgt je weg naar Zaandam, waar je finisht. Om een geldige tijd neer te zetten, moet je binnen 2 uur finishen. Er zijn 5 startvakken waar je afhankelijk van je tijd, bij ingedeeld wordt. 

Mini Dam tot Damlopen op zondag 

Ook aan de kleintjes is gedacht. Zowel in Amsterdam-Noord als in Zaandam kunnen de jongste lopers meedoen met verschillende afstanden. Voor Zaandam geldt: 

  • 0,6 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,2 km (8 en 9 jaar)
  • 2,2 km (10 t/m 13 jaar)

Voor Amsterdam-Noord geldt: 

  • 1,0 km (4 t/m 7 jaar)
  • 1,8 km (8 t/m 13 jaar)

Het complete programma is te vinden op de website van de Damloop

Inschrijven voor de Dam tot Damloop 

De inschrijvingen voor de Dam tot Damloop starten in 2024 op dinsdag 23 april. Wil je zeker zijn van een plekje? Wees er dan op tijd bij. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Hardloopschema Dam tot Damloop

Wil jij zelfverzekerd aan de start staan van dit populaire hardloopevenement? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Volg een hardloopschema 8 kilometer als jij de Dam tot Dam night run gaat doen. Trainen voor de 16 kilometer? Ook daarvoor gebruik je het liefst een op maat gemaakt hardloopschema. Zorg voor de juiste hardloopkleding en eet en drink van te voren voldoende zodat je genoeg energie kunt verbruiken. Succes!

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply