Skip to main content

Hardlopen in de regen lijkt in eerste instantie geen pretje, maar is eigenlijk helemaal niet zo erg. Zeker in een land als Nederland waar het vaak regent, zal het regelmatig gebeuren dat het regent net op het moment dat je van plan was te gaan rennen buiten. En dat kan gewoon! Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zoals het aantrekken van de juiste kleding en het bepalen van je route. Wij delen in dit artikel de beste tips voor het hardlopen in de regen met jou. Want dat kun je wel gebruiken op een druilerige dag! 

Hardlopen in de regen

Je bent net van plan om naar buiten te gaan en te gaan hardlopen, wanneer het met bakken uit de lucht komt gevallen. De een zal het als smoes gebruiken om dan toch maar lekker binnen te blijven, maar de echte sportieveling gaat gewoon naar buiten. Hardlopen in de regen heeft namelijk een aantal voordelen. 

Voordelen van hardlopen in de regen:

Voordelen waar je echt iets aan hebt! 

  1. Er zit meer zuurstof in de lucht, dit zorgt er dus voor dat je makkelijker loopt en meer adem hebt onderweg. 
  2. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je hoofd. Het is toch een mentaal dingetje om naar buiten te gaan als het regent. Maar juist dat maakt je sterker! 

Tips om hard te lopen in de regen 

Met deze 5 tips om te hardlopen in de regen maak jij er een feestje van. 

1. Draag de juiste kleding 

Even afhankelijk natuurlijk van het seizoen, maar als de temperaturen niet te hoog liggen, is het aan te raden om een regenjas te dragen. Bijvoorbeeld van het regenjack van Decathlon, wat je al koopt voor € 34,99 en zeer netjes is. 

Wanneer het koud is buiten, kun je ook een warme en waterafstotende hardlooplegging kopen bij Decathlon. Compleet met vakjes en zakjes voor je sleutels is dit een zeer geschikte hardloopbroek tijdens de regen. 

hardlopen in de regen

2. Zet een pet op tijdens het hardlopen 

Een andere handige tip om te dragen tijdens het hardlopen als het regent, is het dragen van een pet. Een hardlooppet houdt je hoofd koel en droog en weer druppels uit je ogen en gezicht. Wel zo fijn tijdens het hardlopen. Jij kunt je blijven focussen op de weg en het voelt daarnaast ook minder alsof het regent. 

3. Kies de juiste hardlooproute 

Als het echt veel geregend heeft, dan kunnen sommige paden weleens onbegaanbaar zijn geworden. Zeker in het bos of in een park. Het wordt dan drassig en dat loopt dan een stuk minder fijn. Ook worden je schoenen vies en bestaat de kans om te vallen. Wel biedt dit de mogelijkheid om te trainen voor een cross. Draag daarvoor wel de juiste trailschoenen

hardlopen in de regen

4. Neem je vrienden mee 

Wat is er nou leuker dan om samen met een vriend of vriendin door de regen te lopen? Samen klagen, maar tóch op pad gaan. Samen hardlopen wordt zo echt een feestje. Spreek van te voren een tijd of afstand af en ga lekker rennen. Steun elkaar en zo komen jullie die regenbui echt wel door! 

5. Laat je schoenen op de juiste manier drogen 

Als je weer klaar bent met je rondje en je natte kleding in de wasmachine gooit, vergeet dan ook niet om je hardloopschoenen op de juiste manier te laten drogen. En dat is niet door ze bovenop de verwarming te leggen! De kans bestaat dan dat de zool uitdroogt en gaat scheuren. De beste manier om je hardloopschoenen te laten drogen na een regenbui, is door ze te vullen met krantenpapier. Binnen no-time zuigt dit vocht uit je schoenen en zijn ze weer droog. Op naar het volgende rondje! 

Zo maak je in regen hardlopen leuk! 

Zo zie je maar dat hardlopen in de regen voordelen heeft en echt niet vervelend hoeft te zijn. Zo lang jij maar voorbereidt de weg op gaat, kan er niets mis gaan. En de beloning is bij thuiskomst nog beter! Ren jij vandaag door de regen?

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply