Skip to main content

Goede hardloopkleding is van groot belang. Niet alleen de pasvorm moet goed zijn, ook het materiaal moet zweet doorlaten. Maar wanneer trek je dan welke kleding aan? Een veelgestelde vraag die we krijgen is: wanneer trek ik een lange broek aan bij het hardlopen? Het antwoord daarop hangt af van een aantal dingen. Zoals de temperatuur, de omgeving waar je loopt, maar ook je persoonlijke voorkeur. Met deze tips helpen we je een handje! 

Bij welke temperatuur trek ik een lange hardloopbroek aan? 

Het is het meest voor de hand liggend om te kijken naar de temperatuur om te bepalen of je een korte of lange hardloopbroek aantrekt. Over het algemeen kunnen we vaststellen dat lange broeken beter geschikt zijn voor koudere temperaturen en dat je een korte broek draagt wanneer het warm is. De meeste hardlopers houden de grens van 12 tot 15 graden aan. Komt de temperatuur daaronder, dan trek je een lange broek aan. Zo houdt je je spieren soepel en warm. Boven de 15 graden kun je zeker de straat op met een korte broek. 

Kijk ook naar de weersomstandigheden

We raden je aan om verder te kijken dan de temperatuur. Kijk ook naar de weersomstandigheden. Wanneer het bijvoorbeeld nat is buiten en er veel wind staat, kan een lange broek helpen om je benen droog en warm te houden. Dit zorgt vaak voor een meer comfortabele run. Vaak draag je in de herfst en winter een lange hardloopbroek. 

En naar de omgeving waar je loopt 

Ga je bijvoorbeeld hardlopen in het bos, dan kan het fijn zijn om je benen te beschermen tegen ongedierte en takken. Ook als het wat warmer is buiten. Ook kan een lichte lange hardloopbroek bescherming bieden tegen de zon.

En ten slotte: persoonlijke voorkeur 

De regels over wanneer je een lange legging tijdens het hardlopen moet dragen zijn wat ons betreft niet zo strikt. Kijk vooral wat je zelf fijn vindt en wat goed voelt. De een heeft het wat sneller koud dan de ander. Je kunt er ook voor kiezen om een afritsbare hardloopbroek aan te schaffen als je graag tijdens je training wisselt. 

Wanneer een lange broek dragen?

Wanneer jij een lange broek aantrekt voor het hardlopen is wat ons betreft helemaal aan jou. Het is handig om rekening te houden met de temperatuur en de weersomstandigheden, maar iedereen heeft zijn of haar persoonlijke voorkeur als het aankomt op hardloopkleding

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply