Skip to main content

Hardlopen met een sporthorloge om, is dat handig of niet? Wat ons betreft wel. Je kunt namelijk je prestaties bijhouden en zien hoe je steeds beter en sneller wordt. Wij vertellen je in dit artikel meer over de voordelen van hardlopen met een sporthorloge.

Hardlopen met een sporthorloge 

Je hebt speciale horloges die sportprestaties bijhouden. Denk aan een sporthorloge, maar ook de horloges die je dagelijks draagt kunnen sportprestaties bijhouden. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fit Bit of Apple Watch. Hardlopen met een sporthorloge om is rete handig en kent een aantal voordelen. 

Voordelen van het hardlopen met een sporthorloge om

We noemen de belangrijkste voordelen voor je op: 

1. Je kunt jouw hardloopprestaties makkelijk bijhouden

Na het doen van je training of hardloopwedstrijd kun je jouw hardloophorloge verbinden met een app op je mobiele telefoon. Deze zet eenvoudig alle gegevens door en via apps als Strava lees je eenvoudig af hoe hard je hebt gelopen, waar je hebt gelopen en wat je hartslag is geweest. Ook kun je zien wat je cadans is geweest en hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt. 

2. Je kunt jouw hardloopprestaties verbeteren

Nu je weet hoe je je trainingen doet, zie je ook waar de verbetermogelijkheden zitten. Misschien heb je wat extra aandacht nodig om aan één stuk een constant tempo te lopen (duurloop), of merk je juist dat trainingen in de ochtend je beter afgaan. Hoe meer trainingen je doet, hoe beter het inzicht is dat je krijgt. 

3. Je kunt muziek luisteren onderweg

Ben jij iemand die graag met muziek op loopt? Speel muziek dan eenvoudig af via draadloze oortjes op je sporthorloge. Let wel op dat de eenvoudige hardloophorloges niet altijd op uitgerust zijn. 

Lees ook: Polar Grit X Pro vs. Garmin Fenix 6

4. Je kunt de horloges ook voor andere sporten gebruiken

Je kunt de horloge niet alleen tijdens het hardlopen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook tijdens het zwemmen, fietsen of wandelen. Duurdere horloges hebben vaak meer verschillende sporten die je kunt tracken. 

5. Het dragen van een sporthorloge geeft meer motivatie om te bewegen

Zeker als jij op apps als Strava met je vrienden deelt welke activiteiten je onderneemt. Door het gebruik van een sporthorloge tijdens het hardlopen, kunnen ook zij jouw activiteiten zien. Natuurlijk train je voor jezelf, maar het geeft wel extra motivatie om naar buiten te gaan. Daarnaast wil je zelf toch ook niet dat die horloge ligt te verstoffen in de kast.

Een sporthorloge is de moeite waard

Hardlopen met een sporthorloge om is echt de moeite waard! Als beginnende hardloper raden we aan een instapmodel te kopen. Er zijn genoeg modellen op de markt die voldoende handige functies hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de Garmin Forerunner 45 of de HOCO Y7. Als je vaker hardloopt en meer wilt meten, dan kun je eens kijken naar de Garmin Forerunner 245 of de Polar Grit X Pro

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply