Skip to main content

HOKA hardloopschoenen zijn hip! De hardloopschoenen werden ontwikkeld in Frankrijk en bieden veel demping tijdens het hardlopen. Het lijkt wel alsof je zweeft als je op de HOKA hardloopschoenen loopt. Heerlijk toch? Zo wordt hardlopen makkelijker en leuker. En ook niet onbelangrijk: de hardloopschoenen zien er ook nog eens super goed uit in allerlei felle kleuren. Door de dikke zolen biedt de schoen een zachte landing en een efficiënte afzet. Wij nemen je mee in de wereld van HOKA. 

HOKA ONE ONE

Officieel heet het merk HOKA ONE ONE, maar voor het gemak zullen we het in dit artikel hebben over HOKA. Het is een hardloopschoen met veel demping in verfrissende kleuren en verschijningen. Het merk wordt steeds populairder en is ook in Nederland op steeds meer plekken te koop. 

Waar komt het merk HOKA vandaan?

Het hardloopmerk HOKA komt uit Frankrijk en is opgericht door Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud. Het is een merk dat nog niet zo lang bestaat, sinds 2009. Het idee voor de HOKA hardloopschoen werd bedacht in Annecy, in de Franse Alpen. De oprichters van de populaire hardloopschoen merkten tijdens een bergwandeling op dat bergafwaarts lopen belastend is voor je lichaam. Vanuit die gedachte ontstond het idee om een hardloopschoen met veel demping te ontwikkelen.  

HOKA hardloopschoenen voor dames

Hoka hardloopschoenen voor dames zijn speciaal ontworpen voor de vrouwelijke hardloper. Deze schoenen bieden een unieke combinatie van demping en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor zowel lange afstanden als snelle trainingen en korte sprints. Hoka hardloopschoenen zijn ontworpen met een brede, stabiele basis en een dikke tussenzool die zorgt voor een zachte landing en een efficiënte afzet. De Hoka One One Carbon X 2 voldoet aan al deze zaken.

hoka hardloopschoenen

Wat zijn de voordelen van HOKA schoenen?

Het doel van HOKA is om hardlopen zo makkelijk mogelijk te maken. De schoenen hebben daarom een dikke tussenzool die zorgt dat je zacht landt en dat je voet snel weer opveert. HOKA hardloopschoenen voor dames zijn geschikt voor een breed scala van hardlopers, van degenen die op zoek zijn naar extra demping en stabiliteit tot degenen die snelheid en een natuurlijke afwikkeling zoeken. Er is voor ieder wat wils. De schoenen zijn ideaal voor vrouwelijke hardlopers die op zoek zijn naar een comfortabele en efficiënte hardloopschoen.

Waar kan ik HOKA hardloopschoenen kopen?

HOKA hardloopschoenen zijn op steeds meer plekken te koop. Je kunt ze in fysieke winkels vinden, bijvoorbeeld bij Bever en Runnersworld. Het online aanbod van HOKA hardloopschoenen is nog véél groter. Je kunt HOKA hardloopschoenen online bestellen bij: 

Het aanbod voor vrouwen is bij al deze online winkels groot. 

Beste hardloopschoenen van HOKA

HOKA heeft inmiddels verschillende modellen op de markt gebracht, elk met hun eigen voordelen. De beste hardloopschoenen zijn:

1. HOKA Clifton 

Dit is misschien wel het populairste model van HOKA. De HOKA Clifton hardloopschoen biedt veel demping en heeft een lichtgewicht ontwerp. Deze hardloopschoenen zijn dan ook geschikt om dagelijks te gebruiken. De basis van de schoen is breed wat zorgt voor een stabiele hiel en het feit dat de Clifton geschikt is voor hardlopers met brede voeten. De HOKA Clifton hardloopschoen is geschikt voor vrouwelijke hardlopers met een neutrale afwikkeling. 

hoka hardloopschoenen

2. HOKA Bondi 

Een ander veel gekocht model is de HOKA Bondi. De hardloopschoenen uit de Bondi-serie zijn een van de meest stevige hardloopschoenen van HOKA en dus geschikt voor hardlopers die op zoek zijn naar veel steun. De basis van de schoen is breed en er is een extra dikke tussenzool aanwezig. Dit zorgt er voor dat deze HOKA hardloopschoenen zorgen voor een zachte landing en een efficiënte afzet. 

hoka hardloopschoenen

3. HOKA Arahi

De HOKA hardloopschoenen uit de Arahi serie hebben een simpel ontwerp maar bieden ultieme demping. De schoen is licht van gewicht wat er voor zorgt dat het lijkt alsof je zweeft als je er op loopt. De hardloopschoenen zijn gemaakt van mesh-materiaal dat extra licht en ademend is. De ondersteuning die je van de HOKA Arahi hardloopschoen krijgt, is zoals je het graag ervaart. 

hoka hardloopschoenen

Goedkope hardloopschoenen van HOKA

De hardloopschoenen van HOKA zijn niet goedkoop. De nieuwprijs bedraagt meestal tussen de € 150,00 en € 180,00 euro. Gelukkig kan het ook goedkoper. Hou de sale in de gaten bij bijvoorbeeld all4running.nl en runningdirect.nl. Zo kun je goedkope hardloopschoenen van HOKA scoren voor € 55,00 tot € 100,00 euro. En zelfs nog goedkoper! 

HOKA hardloopschoenen: iets voor jou?

Zijn HOKA hardloopschoenen iets voor jou na het lezen van deze uitgebreide blogpost? Wacht dan niet te lang met bestellen, want nu ben je in de goede mood. De schoenen zien er super hip uit, lopen heerlijk en zijn nu in de aanbieding bij bol.com

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply