Skip to main content

Wist je dat wandelen met compressiekousen het loopplezier kan vergroten? Het dragen van compressiekousen tijdens een wandeling zorgt er namelijk voor dat je bloedcirculatie verbetert wordt en dat je meer zuurstof in je lichaam krijgt. Zo worden je benen minder moe en kun je verdere afstanden lopen. Let wel op dat compressiekousen niet voor iedereen geschikt zijn. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten en niet geheel onbelangrijk, welke compressiekousen je het beste kunt gebruiken tijdens het wandelen. 

Verbeter je bloedcirculatie door het dragen van compressiekousen

Je kunt compressiekousen gebruiken om je bloedcirculatie te verbeteren en om bloedstolsels te voorkomen. Compressiekousen worden gedragen door mensen die veel stilzitten of die last hebben van trombose of spataderen. Maar ook mensen die bewegen, bijvoorbeeld wandelen, kunnen gebaat zijn bij het dragen van compressiekousen. 

Compressiekousen dragen tijdens het wandelen

Wandelen is een goede manier om fit te blijven en de bloedcirculatie te verbeteren. Het dragen van compressiekousen tijdens het wandelen kan de druk om de bloedvaten verhogen waardoor het bloed makkelijker door je lichaam wordt gepompt. Door deze goede doorbloeding voel je je fitter en ervaart je lichaam positieve effecten. Je voorkomt vermoeidheid, net als zware benen. Zeker wanneer je lange afstanden wandelt, is dat een groot voordeel. Compressiekousen dragen tijdens het wandelen brengt dus alleen maar voordelen met zich mee. Wist je dat wandelen in sommige gevallen beter is dan hardlopen?

Compressiekousen wandelen ja of nee?

Ja! Compressiekousen zijn zo ontworpen dat ze druk op de benen uitoefenen en bloedstolsels voorkomen. Zo verbetert de bloedcirculatie in je lichaam. Er zijn verschillende soorten compressiekousen. Zo zijn er ook compressiekousen speciaal ontwikkeld voor wandelaars. Deze sokken hebben vaak een extra ondersteuning rondom de enkel en bij de voet. Zo wordt bij elke stap die je zet druk uitgevoerd op je onderbeen wat ervoor zorgt dat alles stabiel blijft. Dat is dus een belangrijke reden waarom je compressiekousen zou moeten dragen tijdens het wandelen.

Nee! Compressiekousen zijn niet voor iedereen geschikt. Heb jij bijvoorbeeld last van een eczeem of aderverkalking? Ga dan van te voren goed na of compressiekousen jou wel de voordelen opleveren. Wanneer compressiekousen dragen alleen maar meer problemen oplevert, is het misschien niet zo handig. Misschien vererger je de situatie zelfs wel. Raadpleeg een arts of een andere deskundige die je hierbij van de beste tips kan voorzien. 

Beste compressiekousen wandelen

Als jij net in de categorie ‘Ja!’ viel, dan zijn onderstaande tips bij jou aan het juiste adres. Want welke compressiesokken voor het wandelen moet je dan precies hebben? Wij zochten het voor je uit en hebben 3 merken onder de loep genomen. 

1. FALKE compressiekousen wandelen

Sportsokken van FALKE sportsokken dragen bij aan een betere bloedcirculatie en voorkomen microscheurtjes in de spieren. Hierdoor worden je benen minder moe en kun je langer door blijven lopen. FALKE heeft speciale compressiekousen voor vrouwen ontwikkeld. met compressie-effect voor vrouwen. Deze zijn niet alleen inzetbaar tijdens het wandelen, maar ook bij het hardlopen of wanneer je een beroep hebt waarbij je veel moet staan.

Top producten van FALKE:

  1. Stabilizing Cool Sokken
  2. Thermische wintersokken van FALKE
  3. Korte sok RU4 FALKE

2. Stox compressiekousen wandelen

De compressiesokken van Stox zitten stevig om je voet en been en hebben al voordeel dat ze lekker lang zijn. Zo heb je extra ondersteuning aan je benen tijdens het wandelen. Dit met als positief resultaat dat je minder snel blessures oploopt en dat je spieren sneller herstellen.

Top producten van Stox:

  1. Stox wandelsokken vrouwen
  2. Kleurrijke compressiekousen wandelen van Stox

3. Decathlon compressiekousen wandelen

Decathlon heeft een breed assortiment aan compressiekousen. Zo ook voor het wandelen. De compressiesokken zijn veelvuldig getest en laten bewezen resultaat zien. Door het dragen van de compressiewandelkousen van Decathlon, geef je meer ondersteuning aan je spieren en heb je minder kans op blessures. De temperatuur wordt gereguleerd en het draagcomfort is fijn.

Top producten van Decathlon:

  1. CEP lange compressiesokken
  2. CEP korte compressiekousen
  3. CEP hiking compressiekousen

Wandelen met compressiekousen 

Ben jij na het lezen van dit artikel tot de conclusie gekomen dat het dragen van compressiekousen jou gaat het helpen bij het wandelen? Bekijk dan nog eens goed welke merken er zijn en schaf dat eerste paar compressiesokken vandaag nog aan bij jouw favoriete (sport)winkel! 

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply