Skip to main content

Niets is zo belangrijk als je eigen veiligheid tijdens het hardlopen. Zorg er daarom altijd voor dat je hardloopverlichting draagt. Ook als het nog niet helemaal donker is of als je denkt dat je voor het donker wel weer thuis bent. Je weet nooit wat er onderweg gebeurt en je bent op sommige plekken, helaas, slecht zichtbaar voor ander verkeer. Wat ons betreft hoort hardloopverlichting dan ook zeker bij een van de essentiële spullen die je moet aanschaffen. In dit artikel laten we je beste hardloopverlichting zien + onze favoriet.

Hardloopverlichting dragen

Zeker als je gaat hardlopen in het donker, dan is het belangrijk om verlichting te dragen. Zo val je niet alleen zelf goed op, maar kun je ook beter zien waar je loopt. Ook bij schemer of mist is het aan te raden om hardloopverlichting te dragen. Veiligheid voorop. 

De beste hardloopverlichting 

‘Welke hardloopverlichting moet ik nu dan hebben?’ hoor ik je vragen. En dat snap ik! Want als je verlichting aantrekt, wil je wel dat deze goed van kwaliteit is. Daarom sommen we een aantal topproducten op. 

1. Ledvest van Invincer

Als je goed verlicht de weg op wilt, dan is een ledvest een aanrader. Het product is licht in gewicht en gemakkelijk om je lichaam te bevestigen met een elastische band. Zowel aan de voor- als achterkant ben je goed zichtbaar door de reflecterende strepen en ledverlichting. Je kunt dit ledvest van Invincer ook in de regen dragen en hij past gemakkelijk om je hardloopjack heen. 

hardloopverlichting ledvest

2. Hardlooplamp van Decathlon 

Zelf ben ik onwijs fan van dit product van Decathlon: de runlight 250. Dit is borstlamp die tot wel 20 meter kan schijnen. Ze ben je niet alleen zelf goed zichtbaar, maar zien je ook waar je loopt. Deze hardloopverlichting van Decathlon heeft ook lampjes aan de achterkant en reflecterende elementen. Ik heb dit product al aan verschillende vrienden getipt en iedereen is er blij mee! Je koopt de hardlooplamp voor € 34,99 bij Decathlon

hardloopverlichting

3. Ledarmband van Invincer

Mocht je het niet fijn vinden om iets om je lichaam te dragen, dan is een ledarmband een goede optie. Je kunt ze gemakkelijk om je arm bevestigen en ze vallen goed op in de donkerte. Ze kunnen tegen een stootje en tegen de regen. De batterijduur ligt zo rond de 50 uur, dus dat zijn heel wat nachtelijke hardlooprondjes. Is de batterij leeg? Dan kun je ze eenvoudig zelf vervangen. De armbanden zijn verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, rood en groen of als set (je krijgt ze dan alle 3). Ze kosten 13,95 euro per set van 2. 

4. Hoofdlamp van Decathlon 

Wie van trailrunning houdt en gaat hardlopen in onbewoonde gebieden, kan een hoofdband een optie zijn om aan te schaffen. De hoofdlamp ‘Ontrail’ van Decathlon heeft drie verschillende standen, zodat je goed kunt zien wat er voor je gebeurt. Ook aan de achterkant zit een knipperlicht voor extra zichtbaarheid. Je kunt de lamp eenvoudig opladen met een usb-kabel. Voor € 29,99 is deze hoofdlamp van jou. 

hardloopverlichting

Hoe zorg ik ervoor dat ik nog meer opval in het donker?

Niet alleen hardloopverlichting is daarvoor een goede oplossing, maar zorg ook dat je kleding en schoenen draagt met reflecterende elementen. Er zijn tegenwoordig ook jassen te koop die geheel in fluorkleur zijn ontwikkeld en die erg goed opvallen als er licht op valt. Dat is bijvoorbeeld de jas van Avento. Let daarnaast zelf ook altijd goed op waar je loopt en hou ander verkeer in de gaten. 

Ga de weg niet op zonder hardloopverlichting! 

Zeker in de maanden dat het weer snel en vroeg donker is, is het niet verstandig om zonder goede hardloopverlichting de weg op te gaan. Draag altijd verlichting en als wij je de ultieme tip mogen geven: koop de hardlooplamp van Decathlon. Dit is wat ons betreft het beste product dat er is! Maar uiteindelijk is de keuze aan jou en is iedere vorm van hardloopverlichting een slimme keuze.

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply