Skip to main content

De Garmin Fenix 6 sporthorloge is de een na laatste uitgave van de Fenix reeks van Garmin. Het is een multisport GPS-horloge die je kunt gebruiken voor zo’n beetje elke sport, maar ook in het dagelijkse leven kunt dragen. Het horloge is ontworpen voor avontuurlijke atleten en outdoor-enthousiastelingen. Een multifunctioneel horloge die de verwachtingen waard maakt. In deze review bespreken we de belangrijkste punten van de Garmin Fenix 6 zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. 

Garmin Fenix 6 

De Garmin Fenix 6 is een modern sporthorloge uit de Garmin Fenix serie. Het is niet het nieuwste model op de markt, maar heeft wel een heel aantal functies die je kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Het is een kwalitatief goed product dat heel veel voordelen heeft ten opzichte van andere hardloophorloges. We nemen je mee in de min- en pluspunten van de Garmin Fenix 6 sporthorloge

garmin fenix 6

Review Garmin Fenix 6 

We beoordelen de Garmin Fenix 6 op een aantal factoren die jij wilt weten. We beginnen met het design, maar bespreken ook de functies, batterijduur en prijs.

Design Garmin Fenix 6

Wat als eerste opvalt, is dat de Garmin Fenix 6 een robuust ontwerp heeft. De standaardversie is in het zwart, maar als jij een unieker model wilt hebben, kun je er ook andere banden opzetten of kiezen voor een ander kleurig klokje. Je kunt daarnaast kiezen voor de standaard versie, de 6 Pro of de Sapphire editie. Je hebt keuze uit de 42 mm variant of de 47 mm variant. Meet van tevoren goed op of dit past op jouw pols. Je wilt namelijk geen horloge dat te groot is en daarom alleen maar in de weg zit. 

Het horloge heeft een roestvrijstalen ontwerp en is daarmee dus ook beschermd tegen regen en vocht. Je kunt er prima mee duiken, zwemmen en douchen. Het glas is krasbestendig en daardoor blijft het sporthorloge langer mooi. Door de knoppen aan de zijkant van de klok is het horloge eenvoudig te gebruiken. 

Functies van de Garmin Fenix 6

Aan functies op de Fenix 6 geen gebrek. We vertellen je er alles over! 

GPS en kaarten

Uiteraard zit er een GPS-functie op het horloge die zeer nauwkeurig is. Ook kun je door de ingebouwde kaarten gebruikmaken van routes op je horloge. Zo weet je altijd waar je bent en kun je nieuwe paden ontdekken. Door het vrij grote scherm is de route goed af te lezen. 

Hartslagmeting 

Een andere belangrijke functie is de hartslagmeting. Door verbeterde technologie kun je jouw hartslag nauw tracken en kun je je trainingen hierop inrichten, bijvoorbeeld door op hartslag te trainen met een LSD-training

Verschillende sporten bijhouden

Het horloge kan niet alleen hardlooptrainingen bijhouden, maar ook andere sporten als fietsen, zwemmen, roeien en skiën. Multifunctioneel dus! Je kunt eenvoudig wisselen tussen de verschillende sporten en afhankelijk van de gekozen activiteit je prestaties bijhouden. 

Prestatiegegevens bijhouden 

Door je trainingen te tracken op de Garmin Fenix 6 kun je je prestaties bijhouden. Het horloge houdt onder andere de VO2 max bij (conditieniveau) en geeft ook hersteladvies na een intensieve training. Je ziet de vooruitgang die je boekt. Daarnaast is het ook mogelijk om het horloge ’s nachts te dragen zodat je je slaap kunt tracken.

Koppeling met je mobiele telefoon 

Wie geen zin heeft om met een telefoonhouder te gaan hardlopen, hoeft zich met de aanschaf van een Garmin Fenix 6 geen zorgen te maken. Je kunt namelijk eenvoudig meldingen van je smartphone ontvangen op je horloge. Zo blijf je ook tijdens het hardlopen bereikbaar. Ook kun je muziek op je horloge zetten die je met draadloze oortjes af kunt spelen tijdens het rennen. Daarnaast is het ook mogelijk om contactloos te betalen met Garmin Pay

Batterijduur 

De batterijduur van de Garmin Fenix 6 is indrukwekkend. Er zitten verschillende standen op waardoor je de batterijduur kunt verlengen tot wel 48 dagen. Als je vaak sport en de GPS-modus gebruikt, kun je tot wel 10 uur aan activiteiten opnemen. Dat is behoorlijk goed voor een sporthorloge. 

De kosten van de Garmin Fenix 6

De Garmin Fenix 6 is niet goedkoop en kost zo’n 600 euro. Doordat er steeds nieuwere versies op de markt komen, is te verwachten dat de prijs in de toekomst iets zal dalen. We vinden dat dit horloge behoorlijk aan de prijs is, maar als je ziet wat je er allemaal mee kunt, is de Garmin Fenix 6 absoluut het geld waard. 

garmin fenix 6

Garmin Fenix 6 kopen of niet?

Wat ons betreft is de Garmin Fenix 6 absoluut een topper! Zeker voor mensen die veel sporten of graag hun levensstijl willen bijhouden. De opties zijn eindeloos en het ontwerp is robuust en stevig. Je kunt hier dus prima een aantal jaar mee doen. In vergelijking met de prijs is dit dan zeker de investering waard. Je kunt de Garmin Fenix 6 kopen bij bol.com (47 mm) of bij CoolBlue (42mm). Als je het horloge graag nog eens vergelijkt, kijk dan naar de Polar Grit X Pro vs. Garmin Fenix 6.

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply