Skip to main content

Je ‘moet’ eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg, het is koud buiten, het regent, de zon schijnt te fel. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken waarom hardlopen op dit moment geen goed idee. Je motivatie is ver te zoeken, maar stiekem weet je ook wel dat je je altijd beter voelt na een rondje hardlopen. Deze verhalen motiveren je om van de bank te komen. 

Born to Run

Dit populaire boek over hardlopen gaat over het plezier dat je uit hardlopen kunt halen. Er worden verhalen verteld over ultrarunning en barefootrunning, maar ook als je gewoon aan normaal hardlopen doet, is dit een erg leuk boek om te lezen. Je leert ook nog wat over biologie en wat hardlopen met je lichaam doet. Na het lezen van een paar bladzijden wil jij zelf ook gaan hardlopen! Born to run is echt een aanrader om je motivatie voor hardlopen te vergroten.

Documentaires over hardlopen

We willen natuurlijk niet dat je te lang op de bank blijft hangen, maar wellicht kun je motivatie halen uit interessante documentaires over hardlopen. Op de website van Runnersworld staan een aantal gave docu’s en films uitgelicht. De mooiste verhalen worden verteld. Wat is jouw favoriet?

Hardlopen met een app

Laat je onderweg motiveren door een hardloopapp aan te zetten. Doe je hardloopoortjes in en luister naar de stem die je aanmoedigt om nog even door te zetten. Voorbeeld van  een hardloopapp met motivatie is Hardlopen met Evy

Maak van hardlopen een spelletje 

Daag jezelf uit om steeds beter te worden met hardlopen. Vind je dat lastig? Dan is de app van Zombies, Run! misschien wel iets voor jou. Zo kun je niet alleen prestatiegericht hardlopen, maar maak je het hardlopen ook nog eens leuk. 

Hardlopen is leuk!

Dus hup, gauw van die bank af. Trek je hardloopkleding en hardloopschoenen aan en gaan met die banaan. Geen smoesjes meer. 

Heb jij een motiverend verhaal? Deel het met ons!

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply