Skip to main content

Hardlopen in de herfst. In de gouden overgang tussen zomer en winter onthult de herfst zich als een betoverend seizoen voor hardlopers. Terwijl de bladeren van kleur veranderen en zachtjes naar beneden dwarrelen, biedt de herfst een unieke ervaring voor liefhebbers van hardlopen. De koelere temperaturen en de frisse lucht zijn zeer aangenaam na een warme zomer en nodigen je uit om je hardloopschoenen weer net wat vaker uit de kast te pakken. Hardlopen in de herfst is aantrekkelijk om meerdere redenen die we graag met je delen. 

Waarom hardlopen in de herfst fantastisch is

Allereerst is hardlopen in de herfst heerlijk omdat de temperaturen aangenaam zijn. Het is niet meer zo warm als in de zomer, maar gelukkig nog wel een stuk aangenamer dan de koude wintermaanden die eraan zitten te komen. Je kunt nog in wat luchtige hardloopkleding naar buiten. De koele temperaturen zorgen ervoor dat je lichaam minder snel moe raakt en daardoor kun je je hardlooptrainingen beter en langer volhouden. 

Een ander voordeel van hardlopen in de herfst, is dat je de omgeving om je heen langzaamaan ziet veranderen. Blaadjes aan de bomen verkleuren van groen naar geel, oranje en rood. De dennenappels en eikeltjes vallen naar beneden en de zon laat de hemel goud kleuren. Hardlopen in het bos zo aan het eind van de middag is dan werkelijk waar een feestje. 

Tips om te genieten van het hardlopen in de herfstmaanden

Wil je optimaal genieten van je hardlooptrainingen in de herfst? Dan zijn deze tips zeker iets voor jou. 

  1. Kies voor de juiste outfit. In de herfst kunnen de temperaturen best wat schommelen en daarom zal het de ene dag prima zijn om in een t-shirtje naar buiten te gaan, terwijl je de andere dag blij bent dat je een windjack aangetrokken hebt. Kies het liefst voor laagjes zodat je lichaam warm is bij de start en je kledingstukken uit kunt doen als het toch te warm wordt. 
  1. Veiligheid voorop. De dagen worden weer korter en voordat je het weet ben je in het donker aan het hardlopen. Zorg ervoor dat je verlichting draagt en kleding met reflecterende elementen. Zo ben je altijd zichtbaar voor anderen. 
  1. Drink genoeg water. In de zomer is dat meestal niet zo moeilijk, maar in de herfst en winter willen we nog wel eens vergeten om voldoende te drinken. Zorg ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft zodat je je trainingen zo optimaal mogelijk kunt doen. 
hardlopen in de herfst
  1. Vergeet niet om te genieten. De herfst is het mooiste seizoen om te hardlopen. Vergeet daarom niet om lekker om je heen te kijken en te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. 
  1. Wissel je trainingen af. Wissel een intervaltraining af met een lsd-training om het hardlopen spannend en uitdagend te maken voor jezelf. Door verschillende trainingen te doen wordt je ook nog eens beter. Win-win dus. 

Hardlopen in de herfst is magisch

Kortom, hardlopen in de herfst is een ware traktatie voor zowel lichaam als geest. De natuur die langzaam verandert, de koele wind op je gezicht. Het maakt dat de herfst een fantastisch seizoen is om hard te lopen. Trek je hardloopoutfit aan, pak je schoenen uit de kast en gaan met die banaan. 

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply