Skip to main content

Iedereen die net begint met hardlopen, wil het liefst zo snel en ver mogelijk kunnen lopen. In al dat trainen hebben we meestal geen zin. Met zo min mogelijk inspanningen zetten we het liefst een zo goed mogelijk resultaat neer. Maar trainen is erg belangrijk om beter te worden. En door een LSD-training te doen, leer je hoe je langzamer kunt hardlopen. Met als doel om uiteindelijk sneller en beter te worden. Dat klinkt misschien gek, maar het werkt echt zo. Wij vertellen je meer over LSD.

LSD hardlopen

LSD staat voor Long Slow Distance en betekent niets minder dan een langzame, rustige duurloop. Je leert lopen op een lagere hartslag waardoor je je conditie traint en uiteindelijk beter en sneller kunt hardlopen. Je zult zien dat je binnen korte tijd vooruitgaat.

Voordelen van een Long Slow Distance training

Er zijn een aantal voordelen van een LSD-training:

  • Je lichaam wordt sterker omdat je je spieren langer traint;
  • Je traint je cardiovasculaire systeem (je bloed wordt beter door je lichaam gepompt);
  • Je lichaam kan energie beter verdelen;
  • Minder kans op verzuring;
  • Doordat je langzamer loopt, kun je meer genieten van de omgeving.

LSD training

Om beter te worden met hardlopen is het aan te raden om 3 tot 4 keer per week hard te lopen. Kies naast je duurloop– en intervaltraining ook voor één LSD-training per week. Zo geef je je lichaam de tijd om te herstellen en tegelijkertijd om je conditie te verbeteren. Een LSD-training doe je dus op een erg rustig tempo. Vaak wordt gezegd dat je in ‘zone 2’ moet hardlopen als je kijkt naar je hardloophorloge. Train tenminste 1 uur om resultaat te halen. Hoe meer getraind je bent, hoe langer je de training kunt maken.

Hoe overleef ik een LSD-training?

Een LSD-training kan soms wat saai zijn omdat je langzaam loopt. Je doet dus ook een stuk langer over het behalen van je kilometers, maar dat laatste is eigenlijk niet zo belangrijk bij deze vorm van hardlooptrainingen. Zet een leuke podcast op en kom je tijd door.

Zoladztest

Weet jij niet zo goed wat het tempo is dat je moet aanhouden tijdens een long slow distance training? Doe dan een Zoladztest. Je traint dan op basis van verschillende hartslagen je snelheid. Zo ontdek je welke tijden het beste bij jou passen.

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply