Skip to main content

Werk jij in de zorg en moet jij lange dagen staan? Overweeg dan eens om compressiekousen te dragen. Deze sokken zorgen ervoor dat je benen minder vermoeid blijven en dat je spieren sterk blijven. Wel zo fijn tijdens het, soms zo, zware werk dat je doet. Wij nemen je aan de hand van makkelijk uitgelegde informatie uit welke compressiekousen geschikt zijn om te dragen voor zorgmedewerkers en wat je nog meer moet weten over de kousen. Met compressiekousen zorg je goed voor jezelf.

Compressiekousen zorg

Medewerkers in de zorg moeten veel staan en zwaar werk verzetten. Dat heeft effect op je lichaam en dus ook op je benen. Omdat het belangrijk is om fit en gezond te blijven tijdens je werk, is het geen gek idee om gebruik te maken van hulpmiddelen. Met een compressiekous zorg je ervoor dat je benen verstevigd worden en dat het bloed beter door je benen stroomt. Zo heb je aan het einde van de dag minder het gevoel van zware of vermoeide benen. Ook zorgt de doorbloeding ervoor dat je benen sneller herstellen en dat zuurstof beter door je lichaam stroomt. Op deze manier voel je je er beter door.

Beste compressiekousen om te dragen in de zorg

Wie in de zorg werkt en graag compressiekousen wil dragen, is gebaat bij de volgende sokken:

1. Compressiekousen voor verpleegkundigen met leuke print 

De compressiekousen zorg van Hospitrix zijn een goed instapmodel voor zij die het gevoel en effect van compressiekousen nog willen ervaren. Voor een mooie prijs krijg je 3 paar gezellige compressiekousen (helemaal in stijl!). De compressiekousen gooi je na een dienst gewoon in de wasmachine. Je hoeft niet moeilijk te doen dus. 

Prijs: € 24,95 en verkrijgbaar via bol.com

compressiekousen zorg

2. Clayton therapeutische compressiekousen

Wie voor iets meer basic sokken wil gaan, moet de compressiekousen van Clayton eens proberen. De compressiesokken bevorderen de bloedsomloop en geven rust aan je benen. Zo worden zwellingen voorkomen en herstellen je spieren sneller na een lange dag staan. En dat is ideaal wanneer je veel staat tijdens je werk. Wanneer je de sokken van Clayton koopt, heb je meteen een goede set (6 paar!) te pakken. Deze compressiekousen hebben een hogere compressiedruk dan de sokken van Hospitrix en bieden dus meer ondersteuning. 

Prijs: € 23,95 (per 6 paar) en verkrijgbaar via bol.com

compressiekousen zorg

3. Novamed compressiekousen

Wanneer je compressiekousen wil dragen om minder vocht vast te houden in je benen en enkels, dan moet je eens naar de Novamed compressiekousen kijken. Deze kousen hebben een stevige werking op het been en laten het bloed betere stromen. Dit voorkomt rusteloze benen en verbetert het herstel. Ze zijn geschikt om te dragen wanneer je benen overbelast zijn en wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. 

Prijs: € 34,99 en verkrijgbaar via podobrace.nl

compressiekousen zorg

Zorg voor goede compressiekousen

Wie in de zorg werkt, moet niet alleen goed voor anderen zorgen, maar ook voor zichzelf. En dat doe je door je werk zo makkelijk mogelijk te maken. Een van de hulpmiddelen daarbij zijn compressiekousen. De kousen ondersteunen je benen en laten je benen minder vermoeid aanvoelen. Dus, zorg goed voor jezelf en schaf een paar compressiekousen aan.

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply