Skip to main content

Wie ‘s avonds gaat hardlopen, wil goed zichtbaar zijn in het donker. Dat is wel zo veilig. Door verlichting bij het hardlopen te dragen, val je op. Draag bijvoorbeeld een ledvest, zodat andere weggebruikers je al van een afstand aan zien komen. Zo bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Je wilt natuurlijk niet dat je belemmert wordt tijdens het hardlopen door het verlichtingsvest, maar daar zijn wij voor. Wij deden onderzoek en kunnen je met zekerheid vertellen dat jij met dit ledvest veilig de weg op kunt!  

Hardlopen in het donker 

Zeker wanneer het winter is en de donkerte vroeg invalt, ontkomen we er niet aan: hardlopen in het donker. Wanneer we ‘s ochtends vroeg gaan lopen of juist na werktijd bedenken dat we nog zin hebben in een rondje hardlopen, is het donker en ben je als voetganger niet zichtbaar. Tenzij je natuurlijk verlichting bij het hardlopen draagt. Een ledvest is daarbij hét ideale middel om op te vallen tijdens de donkere dagen. 

Gebruik een ledvest tijdens het hardlopen

Wie dus goed wil opvallen tijdens het hardlopen in het donker (en dat zou iedereen moeten zijn), raden wij aan om lampjes voor het hardlopen te gebruiken. Je beschermt daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen. Een verlicht hesje tijdens het hardlopen geeft een gevoel van veiligheid en maakt daarmee ook dat je makkelijker de weg op gaat. 

ledvest

Waar moet verlichting bij het hardlopen aan voldoen?

Als je verlichting draagt, wil je natuurlijk wel dat je goed opvalt en dat het er nog een beetje oké uitziet. Maar de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven: zet veiligheid voorop. En daarom is het belangrijk dat je ledvest aan de volgende eisen voldoet: 

  • Het vest moet goed aansluiten om je lichaam. Niet te strak, let goed op dat het hesje over je hardloopjas kan, maar zeker ook niet te wijd. Het loopt namelijk niet fijn als het verlichte hesje alle kanten op zwiept tijdens het hardlopen. 
  • Je moet zowel vanaf de voorkant als de achterkant zichtbaar zijn. Kies bij de keuze voor een ledvest daarom altijd voor witte ledverlichting voor op het ledvest en rode ledverlichting op de achterkant van het hesje. Zo kun je tegenliggers waarschuwen waar je loopt. Vergelijk het met een auto, daar zijn de lampen voor ook wit en de achterlichten rood. Het ledvest van Invincer voldoet aan deze belangrijke eis.
  • Check van te voren of het ledvest voor hardlopen in de wasmachine kan. Wel zo fris na het zweten of wanneer je in de regen hebt gelopen. 
  • Houdbaarheid van de verlichting. En daarmee bedoelen we: is de verlichting die je tijdens het hardlopen draagt oplaadbaar? Werkt de verlichting op een accu of op een batterij? Of misschien is dit allebei wel niet nodig en moet je het ledvest na een tijd weggooien. Zonde. Check van te voren dus goed hoe het zit met de duur dat de lampjes aan kunnen staan zodat je niet in het donker komt te staan. 
  • Naast verlichting is het dus ook altijd van belang dat er reflecterende strepen op het ledvest staan. Mocht je verlichting onverhoopt er toch besluiten mee te stoppen, dan ben je altijd nog zichtbaar door de reflecterende onderdelen op het hesje. 

Tip: je kunt nu tijdelijk bij reflectivesport.nl een gratis ledvest bestellen!

Dit is het beste ledvest

Na heel wat research te hebben gedaan online en veel ervaringen van anderen te hebben gelezen, komt het ledvest van Invincer als beste uit de test. 

Voordelen van het ledvest van Invincer:

  • Licht in gewicht (110 gram). Je merkt dus amper dat je iets draagt en dat is wel zo fijn tijdens het hardlopen.
  • Gemakkelijk op je lichaam in te stellen door de elastische band.
  • Het ledvest heeft zowel voor als achterop ledverlichting en reflecterende strepen.
  • De verlichting is op te laden door middel van een USB-oplader en gaat 12 uur mee. Dat zijn dus behoorlijk wat hardlooptrainingen! 
  • De ledverlichting is waterdicht gemaakt wat ervoor zorgt dat je ledvest na hardlopen in de was kunt doen. 
  • Het ledvest is goed zichtbaar in het donker.
  • Het ledvest is verkrijgbaar in verschillende vormen en uitvoeringen.

Prijs: € 34,95 (gratis verzenden!) en verkrijgbaar via reflectivesport.nl

ledvest

Koop jouw ledvest vandaag nog 

Onze tip aan jou is: koop een ledvest zodat je goed zichtbaar ben ik het donker tijdens het hardlopen. Het geeft een veilig gevoel waardoor je meer bezig kunt zijn met het hardlopen zelf dan met het opletten of je niet aangereden wordt. Het ledvest van Invincer voldoet aan alle eisen en is daarmee volgens ons hét ideale product om vandaag nog aan te schaffen.

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply