Skip to main content

Kun je met een kniebrace artrose verlichten? Ja zeker, een kniebrace kan helpen bij artroseklachten in de knie. Dat is fijn om te horen hè? De pijn die je dagelijks voelt in je knie is hartstikke vervelend en beperkt je ook nog eens in je doen en laten. Het gevoel van een stijve knie wanneer je opstaat is herkenbaar en herinnert je weer aan het fysieke ongemak dat je hebt. Door een kniebrace te dragen, nemen de negatieve effecten van lichamelijke pijn af en kun je weer beter bewegen. Zo is het dus ook mogelijk om hard te lopen met de juiste kniebrace. Wij vertellen je graag meer over artrose en welke hulpmiddelen jou helpen. 

Wat is artrose? 

Artrose wordt veroorzaakt door beschadiging of verlies van kraakbeen. Doordat het kraakbeen vermindert, wordt soepel bewegen moeilijker. Je gewricht wordt stijf en je bewegingsvrijheid gaat achteruit, wat vaak weer voor meer pijn zorgt. Het probleem wordt zo alleen maar erger. Omdat kraakbeen haast niet aangroeit, is artrose meestal een chronische pijn. Een oplossing om de pijn te verminderen bestaat uit twee oplossingen. Enerzijds is zo veel mogelijk bewegen goed voor je en anderzijds kun je hulpmiddelen als een kniebrace gebruiken. Let op: topsporters, die extreem veel bewegen en gebruik maken van hun gewrichten, kunnen juist een grotere kans hebben op artrose in de knie. 

Artrose in de knie 

De knie is een van de plekken, samen met de heup en de duim, waarin artrose vaak opspeelt. Dit komt omdat de knie een gewricht is met kraakbeen. Wanneer je kraakbeen in je knie verliest, wordt de knie stijver en kan pijn optreden. Artrose in de knie gaat vaak niet meer weg en is een ongemak waar je mee moet leren leven. Gelukkig kan dat prima als je een kniebrace draagt.

Kniebrace als hulpmiddel bij artrose

Zoals we net gelezen hebben, helpt veel bewegen bij het verminderen van pijn veroorzaakt door artrose. Meer bewegen kun je stimuleren door een kniebrace te dragen. De pijn vermindert en bewegen wordt makkelijker. Kies voor een kniebrace die het kniegewricht op de juiste manier ondersteunt. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag je fysiotherapeut om hulp of lees hieronder welke specifieke kniebrace artrose verlicht. Er zijn namelijk twee verschillende kniebraces die je kunt gebruiken.

Welke kniebrace heb ik nodig voor artrose?

Wat de beste kniebrace artrose voor jou is, is afhankelijk van de ondersteuning die je wenst te hebben (licht of zwaar). De compressiebrace en corrigerende kniebrace bieden verschillende ondersteuning die we graag aan je toelichten.

1. Compressiebrace

Een compressiebrace is een licht brace die vrij bewegen mogelijk maakt. Door de druk op het kniegewricht is dit een handig hulpmiddel wanneer je herstellende bent van een blessure. Ook wanneer je beginnende artrose hebt, is een compressiebrace een mooi hulpmiddel. Een goed voorbeeld van een compressiebrace die helpt tegen klachten van artrose is de Bauerfeind GenuTrain A3 Artrose Kniebrace

2. Corrigerende kniebrace 

Een corrigerende kniebrace (ook wel een actieve kniebrace genoemd) is een zwaardere kniebrace die helpt om je knie in een andere stand te krijgen. Dit gebeurt door de drukpunten aan de verschillende zijdes van je knie. Wanneer je vergevorderde artrose hebt, kan dit dus een prettig hulpmiddel zijn. Je krijgt meer bewegingsvrijheid en de corrigerende kniebrace zorgt daarnaast ook voor pijnverlichting. Een goed voorbeeld van een corrigerende kniebrace is de MediRoyal ARX312 Liga Kniebrace.

Beste kniebrace artrose

Weten welke kniebrace geschikt is voor ondersteuning bij artrose klachten? Wij zochten het voor je uit en zetten de beste kniebrace artrose op een rij. 

1. Bauerfeind Genutrain A3 kniebrace 

De Bauerfeind Genutrain kniebrace biedt een lichte ondersteuning die geschikt is voor hardlopers met beginnende artrose. De kniebrace is gemaakt van ademend breiwerk met daarin een pelotte (een soort kussentje) die de knieschijf ondersteunt. De kniebraces van Bauerfeind zijn een van de populairste ter wereld.

Voordelen van de Bauerfeind Genutrain kniebrace:

  • pijnverlichting; 
  • siliconenboord aan de boven- en binnenkant van de kniebrace voor een comfortabel gevoel;
  • beschikbaar in de maten XS t/m XXXL.

Prijs: € 56,35 en te bestellen via op verschillende platformen, waaronder bol.com.

kniebrace artrose

2. Move kniebrace Plus

Een geschikte artrose kniebrace is de Move kniebrace Plus. Deze kniebrace artrose is geschikt om te dragen tijdens het sporten, maar kan ook op rustigere moment voldoende ondersteuning bieden en pijn verminderen rondom de knieschijf. De kniebrace van Move is gemaakt van prettig materiaal wat het draagcomfort verhoogt. 

Voordelen van de Move kniebrace plus:

  • geschikt voor artrose klachten; 
  • gemaakt door middel van een 3D-weeftechnologie die zorgt voor een hoog draagcomfort;
  • siliconen straps zodat de kniebrace goed blijft zitten.

Prijs: € 23,95 en te bestellen via op verschillende platformen, waaronder bol.com.

3. Super Ortho Kniebrace

De Super Ortho Kniebrace kun je door middel van de verstelbare sluiting goed om jouw knie afstemmen. De kniebrace biedt ondersteuning bij gemiddelde pijnklachten en biedt therapeutische warmte wat het herstel bevordert. Een absolute topper dus onder het kniebrace artrose assortiment.

Voordelen van de Super Ortho Kniebrace

  • juiste verhouding tussen druk en ondersteuning;
  • gemakkelijk af te stellen door een aanpasbare sluiting;
  • zorgt voor stabiliteit bij inspanning.

Prijs: € 47,99 en te bestellen via op verschillende platformen, waaronder bol.com

kniebrace artrose

4. Boersport Orthopedische kniebrace 

De kniebrace van Boersport helpt bij genezing van pijnklachten rondom de knie. Door de druk die uitgeoefend wordt op de knie, verzacht de kniebrace artrose. De kniebrace is gemakkelijk af te stemmen op jouw knie door de elastische banden en verwarmt de knie waardoor klachten afnemen.

Voordelen van de Boersport Orthopedische Kniebrace

  • laag in prijs;
  • fijne pasvorm doordat de kniebrace gemaakt is met een speciale spiraal-weef techniek; 
  • ademende stof tegen het zweten.

Prijs: € 24,95 en te bestellen via op verschillende platformen, waaronder bol.com

kniebrace artrose

5. Kniebrace artrose op maat 

Wie al meerdere kniebraces heeft geprobeerd en zonder het gewenste resultaat zit, kan een kniebrace op maat laten maken. Dit heeft als voordeel dat de kniebrace afgesteld wordt op jouw unieke situatie en een goede ondersteuning biedt. Let wel op dat dit vaak zwaardere modellen zijn met een ander prijskaartje en dat dit alleen nuttig is bij zware blessures. 

Vergeet artrose klachten door het dragen van een kniebrace

Met artrose in je knie is hardlopen echt nog wel mogelijk hoor, dat hebben we gezien aan de kniebraces die er speciaal voor ontwikkeld zijn. Kijk snel welke kniebrace het beste bij jouw wensen past en koop je een kniebrace bij bol.com, dan heb je hem morgen al in huis! Dan kun jij morgen weer op pad!

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply