Skip to main content

Hardlopen met lekker weer is vaak niet zo moeilijk. De zin om naar buiten te gaan is veel groter dan wanneer het met bakken uit de lucht komt vallen. Toch hebben we in Nederland vaak met neerslag te maken en zul je ook wel eens met regen naar buiten moeten. En vaak als je eenmaal loopt, is het eigenlijk ook best wel lekker die regen. Om je goed te beschermen, raden we aan om te hardlopen met regenjas. Zo ben je goed beschermd en blijf je warm. In dit artikel bespreken we waarom een goede regenjas essentieel is voor hardlopers en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte regenjas. Uiteraard delen we ook de beste regenjassen voor het hardlopen met je. 

Een regenjas dragen tijdens het hardlopen

Een regenjas is niet zomaar een extra laag om je warm te houden. Als je gaat hardlopen in de regen, kan het zelfs cruciaal zijn om lekker te kunnen lopen. Voor hardlopers biedt een regenjas verschillende belangrijke voordelen:

  1. Je bent beschermd tegen de regen. Maar niet alleen dat, een hardloopregenjas beschermt je ook tegen sneeuw, kou en wind. Zo kun je met elke weersomstandigheid gewoon naar buiten. 
  2. Je bent goed zichtbaar. Tenminste, als je kiest voor een regenjas met reflecterende details. En dat zouden we altijd aanraden. Met slecht weer is het zicht vaak ook minder goed, dus hoe beter je opvalt, hoe beter dat is voor ieders veiligheid. 

Let hierop bij het kopen van een hardloop regenjas

Het is belangrijk dat je een goed hardloop regenjack draagt. Maar wat is dan goed? Let in ieder geval op de volgende dingen: 

  1. Waterdichtheid. Dat klinkt natuurlijk vrj logisch, maar er zit wel degelijk verschil in de waterdichtheid van een jas. Hoe hoger het aantal milimeter, hoe beter beschermt de jas is tegen water. Kies voor een jas die tenminste 15.000 mm is, zodat je tegen een flinke regenbui beschermt bent. 
  2. Gewicht van de regenjas. Tijdens het hardlopen draag je het liefst zo min mogelijk kilo’s mee. Een jas is weer extra gewicht bovenop je normale hardloopoutfit, dus zorg voor een lichtgewicht regenjas. 
  3. Ademende stof. Om zweet en warmte af te voeren, moet je kiezen voor ademende materialen. Bekijk dus altijd de materialen die weergegeven staan op het label van de hardloop regenjack. 
  4. Reflecterende details. We gaven het eerder al aan, maar tijdens regenachtige dagen is het zicht op de weg vaak minder goed. Zorg dus altijd voor reflecterende details op je hardloopkleding en dus ook op de regenjas. 
  5. Comfort. Kies bovendien voor een hardlopen regenjas die lekker zit. Zorg dat de jas goed aansluit op je lichaam, maar zorg wel dat je goed kunt bewegen. 

De beste regenjassen voor hardlopen dames

We snappen dat je geen zin hebt om uren te zoeken naar de beste regenjassen voor hardlopen. Daarom hebben we op basis van de criteria hierboven een aantal goede modellen voor je op een rij gezet. 

1. Kalenji regenjack

Regent het net als jij wilt gaan hardlopen? Regenjas van Kalenji (Decathlon) is dan een goede keuze. De stof laat geen water door en ook geen wind. De jas ademend daarentegen wel goed, wat erg fijn is tijdens het hardlopen. De jas is verkrijgbaar in de witte kleur. 

Voordelen van de Kalenji regenjas: 

  • verkrijgbaar van 2XS tot 5XL; 
  • zakken om spullen op te bergen; 
  • licht in gewicht (weegt nog geen 350 gram). 

Prijs: voor 39,99 euro koop je de regenjas van Kalenji bij Decathlon

kalenji regenjas

2. Nike Storm-FIT Swift Jack

Deze jas van Nike voldoet aan alle eisen voor een goede hardloop regenjas. Door de Storm-FIT technologie en de stormflappen ben je beschermd tegen alle weersinvloeden. De stormflappen zorgen anderzijds ook voor voldoende ventilatie. De jas valt wat ruim, maar kan makkelijk afgesteld worden op het lichaam. Het is een hip model met de kwaliteit die je van Nike gewend bent. 

Voordelen van de Nike Storm-FIT Swift Jack: 

  • reflecterende strepen voor goede zichtbaarheid; 
  • elastisch koord om de juiste pasvorm aan te meten; 
  • zakken met rits om persoonlijke spullen veilig op te bergen. 

Prijs: 139,95 euro en verkrijgbaar via runningdirect.nl.

hardlopen regenjas

3. TCA AirLite regenjas 

De TCA AirLite regenjas is een lichtgewicht jas die bij een kleine tot milde bui doet wat ‘ie moet doen. De regenjas heeft een capuchon en drie zakken. Door de elastische banden heeft dit model een goede pasvorm en kun je hem goed laten aansluiten op je lichaam. 

Voordelen van de TAC AirLite regenjas: 

  • verkrijgbaar in roze, zwart en donkerblauw; 
  • reflecterende strepen voor goede zichtbaarheid;
  • met binnenzak. 

Prijs: 40,99 euro en alleen online te koop via Decathlon.nl en bol.com.

regenjas hardlopen roze

4. Assos UMA GTV S11 regenjas 

Zoek je een regenjas speciaal voor triathlon lopers, dan is dit model van Assos wellicht wat je zoekt. Je kunt deze jas een heel jaar rond dragen, want door de natuurlijke elasticiteit past de jas ook over dikkere kleding heen. De jas is ook verkrijgbaar in het zwart. 

Voordelen van de Assos UMA GTV S11 regenjas:

  • waterafstotend, maar toch ademend door de NACA technologie; 
  • grote zak waardoor je ook handschoenen kunt opbergen; 
  • speciaal geschikt voor triatlon beoefenaars. 

Prijs: 291,95 euro en te koop via triathlon24.nl.

hardlopen regenjas

5. Brooks High Point Waterproof regenjack

    De hardloop regenjas van Brooks is gemaakt om mee door de regen te lopen. De SuperSeal-stof zorgt ervoor dat je droogt blijft en heeft een ademende werking. Daardoor kun je comfortabel blijven rennen tijdens een regenbui. 

    Voordelen van de Brooks High Point Waterproof regenjas:

    • verkrijgbaar in drie hippe kleuren; 
    • makkelijk op te vouwen en mee te nemen door het lichte gewicht; 
    • nauwe pasvorm voor comfortabele draagbaarheid. 

    Prijs: afgeprijsd naar € 139,00 en verkrijgbaar bij runningdirect.nl.

    hardlopen regenjas

    6. Asics Metarun Waterproof regenjack 

    Zo’n jas die we allemaal wel willen. Dat is de regenjas van Asics. Een ontwerp dat goed om het lichaam aansluit en met duimgaten in de mouwen, blijven ook je handen warm tijdens een regenachtige run. De hoge kraag zorgt ook voor voldoende warmte in de nek. En met de reflecterende elementen ben je goed zichtbaar op donkere en regenachtige momenten.

    Voordelen van het Asics Metarun Waterproof regenjack:

    • niet alleen waterproof, maar ook windproof; 
    • ergonomisch design en aansluitende capuchon; 
    • geschikt om tijdens de wintermaanden te dragen. 

    Prijs: voor 169,95 euro verkrijgbaar via all4running.nl.

    hardlopen regenjas

    Hardlopen met regenjas in de regen

    Hardlopen in de regen is niet altijd fijn, maar als je een goede regenjas hebt, dan blijf je in ieder geval droog. Een kwalitatieve regenjas is een goede investering voor elke hardloper die zich niet wil laten weerhouden door slecht weer. En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Kies de regenjas die bij jou past en geniet van je loopjes door de regen.

    Julia

    Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

    Leave a Reply