Skip to main content

Droom jij altijd al van het lopen van een marathon? Dat kan dit jaar in Eindhoven! De marathon Eindhoven vindt jaarlijks plaats in oktober en trekt duizenden atleten en supporters. Niet alleen een sportief, maar ook een gezellig evenement. Hoe jij je kunt inschrijven, wat de route is en waar jij ook ziet wat jouw resultaten zijn geweest, lees je in dit artikel waarin we je meenemen naar de marathon in Eindhoven. Ook delen we de beste tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Marathon Eindhoven lopen in 2024

Ben jij van plan om een marathon te lopen in 2024? Dat kan op zondag 13 oktober in Eindhoven. Het precieze programma moet nog bekend worden gemaakt, maar het ziet ernaar uit dat jij die ochtend om 10 uur start aan het begin van de 42 kilometer tellende race. Aan de marathonloop in Eindhoven doen jaarlijks ook topatleten mee die tijden lopen waar jij en ik alleen maar van dromen. Maar dat geeft niet, want iedereen mag meedoen aan de ASML Marathon in Eindhoven. Wil je fit en opgewekt aan de start staan? Boek dan een hotel in Eindhoven zodat je ‘s ochtends niet ver meer hoeft te reizen. 

Marathon Eindhoven route 

Een marathon is een lange afstand en daar hoort ook een lange route bij. De route van de marathon in Eindhoven gaat een stukje door het centrum van de stad en voornamelijk langs en door Eindhovense wijken. Er valt onderweg dus genoeg te zien en met mensen langs de kant word jij overal aangemoedigd. De marathon Eindhoven route is te vinden op de website asmlmarathoneindhoven.nl.

Inschrijven voor de Marathon van Eindhoven 2024

Als jij zeker wilt zijn van een plekje op een populaire marathon hardloopwedstrijd zoals die in Eindhoven, dan moet je op tijd zijn met inschrijven. De inschrijvingen voor 2024 zijn op dit moment nog niet geopend. Hou de pagina van ASML Marathon Eindhoven in de gaten voor de inschrijfdatum. De kosten voor het inschrijven liggen boven de 60 euro, een flinke duit dus.

marathon eindhoven

Bekijk de hardloopkalender voor meer hardloopwedstrijden. 

Halve marathon Eindhoven

Is een hele marathon jou net iets te veel? Dan kun je ook mee doen aan de ASML Halve Marathon in Eindhoven. Je legt dan een afstand af van 21,1 kilometer samen met honderden andere hardlopers. Ook dat is een waar feestje. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te doen aan de 5 kilometer wedstrijd en verschillende wandeltochten op zaterdag.

Uitslagen Marathon Eindhoven 

Je wilt natuurlijk weten hoe je gepresteerd hebt na een wedstrijd. Of je wilt kijken hoe snel de buurman is geweest, je ex-geliefde of een goede vriendin. Uitslagen van hardlopen zijn na afloop van een wedstrijd altijd online te vinden. Ook op de pagina van de ASML-wedstrijd kun je op startnummer zoeken om te zien wat jouw eindtijd is. Marathonlopers in Eindhoven volgen? Dat kan eenvoudig via de livestream (te vinden online of in de app). 

Trainen voor een marathon

Trainen voor een marathon is niet niks. Het vraagt veel van je doorzettingsvermogen en fysieke conditie. Zorg dus dat je goed getraind bent en ken de route die je gaat lopen om het voor jezelf makkelijker te maken. Zorg daarnaast voor goede hardloopschoenen en fijne hardloopkleding. Het dragen van een sporthorloge helpt om te zien welke afstand je al afgelegd hebt en of je qua tijd nog op koers zit.

Marathon is een mentale strijd

Daarnaast is trainen voor een marathon ook een mentale strijd. Eentje die je onder de knie kunt krijgen door je te omringen met mensen die in je geloven, door voldoende te trainen en door inspirerende verhalen te lezen van andere marathonlopers. Bijvoorbeeld het boek Missie Marathon van schrijfster Mariska van Sprundel. 

marathon eindhoven
Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply