Skip to main content

Onze echte favoriet onder de hardloopschoenen: de Ascis GT 2000. Geschikt om korte afstanden mee te lopen, maar ook een wedstrijdje meepikken kan prima op deze schoenen. Een allround hardloopschoen die stabiliteit biedt en comfortabel zit door de verschillende foams en gels in de hardloopschoen en zool. Zo’n hardloopschoen waar je blij van wordt! In dit artikel delen we onze eerlijke mening over de Asics GT 2000. 

Asics hardloopschoenen

Asics is een populair merk onder hardlopers. Ze hebben inmiddels een hele lijn hardloopschoenen uitgebracht, maar hebben ook hardloopkleding op de markt gebracht. Goed, terug naar de Asics hardloopschoenen. Een breed scala aan hardloopschoenen. Hardloopschoenen met veel demping, hardloopschoenen geschikt voor hardlopers met smalle voeten, hardloopschoenen geschikt om trails mee te lopen en ga zo nog maar even door. Voor ieder wat wils! Een van die populaire hardloopschoenen van Asics die gemaakt is, is de Asics GT-2000. 

Asics GT 2000

Als we het hebben over betrouwbare hardloopschoenen die al lang de favoriet zijn van hardlopers, dan hoort de Asics GT-2000 zeker in dat lijstje thuis. De hardloopschoen is de afgelopen jaren flink ontwikkeld en getest. Om de zoveel tijd worden nieuwe verbeteringen doorgevoerd en komen nieuwe kleuren op de markt. Daarnaast is het een echte allround hardloopschoen, die je zowel kunt dragen tijdens lange duurlopen als tijdens wedstrijden. Laten we eens kijken naar enkele ervaringen van hardlopers met de ASICS GT-2000.

asics gt 2000

Review Asics GT 2000

De review van de Asics GT 2000 hardloopschoen delen we op in verschillende onderwerpen. We bekijken de stabiliteit, het comfort, de duurzaamheid en het uiterlijk van de schoen. 

Stabiliteit GT 2000

De Asics GT 2000 staat bekend als een stabiele hardloopschoen en wordt daarom vaak aangeschaft door hardlopers. Zowel door beginners als door ervaren hardlopers. De schoen is geschikt voor hardlopers met overpronatie, omdat er een kleine correctie plaatsvindt. Zo voel je meer ondersteuning tijdens het hardlopen en kun je langere runs aan. 

Comfort GT 2000

De Ascis GT 2000 is een hardloopschoen met gemiddelde demping, wat betekent dat je klappen opgevangen worden en dat je soepel kunt lopen. De terugslag op je lichaam is minder en dat geeft een comfortabel gevoel. Het bovenwerk is gemaakt van mesh materiaal, wat ervoor zorgt dat de schoen goed kan ademenen. Zoek je hardloopschoenen voor brede voeten? Dan kun je de Asics GT 2000 beter overslaan, want de schoen is ietwat aan de smalle kant.  

Duurzaamheid GT 2000

Als we kijken naar de nieuwste schoenen van de GT 2000 serie, dan bestaat 50% van het bovenwerk uit gerecycled materiaal. De zool is gemaakt van AHARPLUS rubber en dat is een stuk duurzamer dan een ander soort rubber. Je kunt dus zeker zeggen dat de GT 2000 een goede keuze is als je let op duurzaamheid. Daarnaast is de GT 2000 12 veganistisch en zijn er dus geen dierlijke producten gebruikt om de hardloopschoen te ontwikkelen. 

Uiterlijk GT 2000

Uiterlijk is zeker niet het belangrijkste als we naar hardloopschoenen kijken, maar we willen er toch graag een beetje fatsoenlijk bijlopen als we ons hardlooprondje doen. De Asics GT 2000 is als je hem ziet een vrij platte schoen, maar zeker niet lelijk. Elke editie van de schoen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan er altijd wel eentje bij jouw wensen past. 

Nieuwste model Asics GT 2000

Het nieuwste model van de GT 2000 serie is de GT-2000 12. Uitgekomen in september 2023 en het vervolg op de GT 2000 11. Het is een lichtere schoen, die vooral geschikt is voor hardlopers met overpronatie. Door de verbeterde Flytefoam Blast Plus tussenzool en de PureGel (toegepast in de hiel) voelt de schoen een stuk zachter aan. In vergelijking met de 11, is de zool een stuk steviger en dikker. De GT 2000-12 is een geschikte schoen voor hardlopers met smalle voeten. 

asics gt 2000

Zelf ben ik fan! 

De Asics GT 2000-11 is de hardloopschoen die ik zelf op dit moment draag. Ook twee vorige versies staan nog in de kast en trek ik wel eens aan als we een run door het bos doen. Het is mijn favoriete schoen die goed past omdat ik smalle voeten heb en mijn voeten lichtjes naar binnen bewegen. Ben jij ook overtuigd van de Asics GT 2000 serie? Ga dan naar je favoriete hardloopwinkel of bestel ze online!

Julia

Hardlopen, ik doe het elke week. Het helpt me bij het leeg maken van mijn hoofd en geeft een geluksgevoel. Inmiddels weet ik hoe het werkt en daar help ik jou ook graag bij.

Leave a Reply